آموزش مهارت فکر کردن در کودکان

مهارت فکر کردن در کودکان + قصه کودکانه

رادیو قصه برای کودکان شما انواع داستان ها را به صورت قصه های کودکانه صوتیو قصه صوتی کودکانه و داستان کودکانه با صدای خاله سمینا آماده کرده است.

ساده‌ترین راه برای توانمندسازی کودکان در فکر کردن، پرسش و پاسخ است. پرسشگری نه تنها توانمندی ذهنی کودکان را افزایش می‌دهد، بلکه یادگیری را برای کودکان سرگرم کننده و مهیج نیز می‌گرداند.

کودکان دوست دارند که با والدین یا معلم‌هایشان در گفتگوهایی که اندیشیدن را تحریک می‌کند، شرکت کنند. مهیج‌ترین قسمت در آموزش به کودکان، شنیدن «آهان! پیدایش کردم» از زبان آن هاست. از طریق پرسش و پاسخ، کودکان نقش فعال بیشتری در تفکر خلاق و ارائه استدلال پیدا می‌کند. همچنین پرسشگری، کیفیت گفتگوهایی که یک خانواده را به هم نزدیک‌تر می‌سازد را بیشتر می‌کند.

آموزش درباره هیجانات:

برای آموزش مهارت فکر کردن، بسیار اساسی است از لحظه ای که امکان دارد، کودکان با عملکرد دنیای هیجانات آشنا یابند. مثلا یاد گرفتن همدردی کردن  با دیگران برای رشد او به عنوان یک “فرد اجتماعی” بسیار ضروری است. تفکری که معنی “غم و غمگینی” را بفهمد و بداند چگونه آن را مدیریت کند یا تفکری که بتواند خشم درونی را شناسایی کند و بر آن مسلط شود، تفکری خردمندانه است.

باید بدانیم آموزش کودکان از ۳ یا ۴ سالگی که شروع زندگی آموزش مدرسه ای است آغاز نمی شود بلکه  باید از همان لحظه ی تولد به آن اندیشید. در مغزکودکی که از همان روز اول، نوازش می شود و حس دوست داشته شدن را تجربه می کند، نوعی یادگیری هیجانی و اجتماعی ایجاد می شود که برای آینده او ضروری است.

مهارت فکر کردن در کودکان + قصه کودکانه

چگونه می شود بستر مناسب برای تجربه کودکان را فراهم آورد:
مهارت های فکر کردن درباره فعالیت های روزانه در مدرسه یا خانه را باید به کودکان و نوجوانان آموخت. این کار می تواند بسیار ساده و آسان شروع شود. از خردسال ها سوالات با انتهای باز بپرسید که با آیا ، چرا و چطور شروع می شوند و درحالی که سوالات را برایشان می خوانید آن ها را تشویق کنید مهارت های کلامی خود را بهبود بخشند، این سوالات پرسشی ، می تواند کمک کند تا کودکان چگونه فکر کردن را یاد بگیرند. همین روش به کودکان سنین بالاتر هم می تواند کمک کند.

بچه های نازنین برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا برای گروه های سنی (الف، ب، ج) به سایت رادیو قصه مراجعه کنید.

از كودكان بخواهید اطلاعات را با هم «جفت و جور» كرده و داده های جدید را با آنچه از قبل می دانستند، مقایسه كنند. این كار به کودکان كمك می كند یاد بگیرند، ارتباط بین لغات یا مفاهیم را بهتر بشناسند و دریابند دو موضوع در چه نكاتی و مواردی با هم اشتراك و درچه مواردی با هم تفاوت دارند.

دانش آموزان می توانند از طبقه بندی كردن اشیا استفاده كنند كه به آن ها در یادآوری بهتر مطلب و اندوخته های ذهنی شان كمك كند.

چند هدف اصلی که فرآیند رشد تفکر در کودکان دنبال می کند عبارت است از:

۱- خودباور شده و برای فعالیت های فکری خود ارزش قائل شوند.

۲- از درک مسائل و مشکلات خود برخوردار بوده و از عهده حل یا توضیح آن ها برآیند.

۳- از فعالیت های فکری لذت ببرند وآن را توسعه دهند.

۴- در ارتباطات اجتماعی ، اعتماد به نفس لازم را جهت ابراز عقیده و نظر داشته باشند.

۵- انتقاد پذیر بوده و نسبت به رد نظریات خود از طرف دیگران ، انعطاف پذیر و در برخورد با افکار وسلیقه هایدیگران صبور و بردبار باشند.

مهارت فکر کردن در کودکان + قصه کودکانه

خلاقیت کودک خود را تقویت کنید:

با تشویق خلاقیت فرزندتان، مانع از دست دادن “کودک درونش” در بزرگسالی شوید. کمک کنید قدرت تخیل، تشنگی یادگیری و کنجکاوی  نسبت به هر چه او را احاطه کرده در او رشد کند. بدین منظور خوب است کنجکاوی او را از طریق ایجاد فرصت و تحریک او برای توجه و رویارویی با محیط زندگی و پیشنهاد دادن پروژه ها و موضوعاتی برای تحقیق تقویت کنید که این کار، هم برایش جالب است و هم چیزهای مهمی یاد می گیرد. فراموش نکنیم کودک خلاق امروز بزرگسال آزاده فرداست.

رادیو قصه کودک از طریق قصه های صوتی و داستان های کودکانه سعی دارد که شبی آرام برای فرزندان شما به وجود آورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *