دندانپزشکان می گویند که دندان اطفال به محض رویش باید مثل دندان برگسالان تمیز شود. شروع مسواک زدن از ابتدایی ترین سال های تولد باعث ایجاد عادت مسواک زدن در کودک می شود.
از چه زمانی مسواک زدن را به کودک یاد دهیم:
یکی از سوالات رایجی که برای والدین پیش می آید این است که مسواک زدن دندان های کودکشان از چه سنی شروع می شود. به عنوان یک پدرو مادر شما باید مراقب سلامت دهان ودندان های کودکتان باشید جالب است بدانید که حتی پیش از درآوردن دندان هم باید لثه های نوزاد خود را تمیز کنید. پس از همین ابتدا متوجه می شوید که روش های متفاوتی برای بهداشت دهان و دندان کودکتان وجود دارد. در طی چند ماه اول پس از تولد تمیز کردن لثه های نوزاد خیلی مهم است،دندان درآوردن نوزاد در حدود شش ماهگی اتفاق می افتد، بعضی اوقات امکان دارد تا نه ماهگی کودک دندان درنیاورد. اما جای نگرانی نیست. سرعت رشد کودکان باهم متفاوت است داشتن دندان های سالم برای کودک شما بسیار مهم است چون بدون داشتن دندان های سالم نمی تواند غذا بخورد و به درستی صحبت کند.
هنگامی که کودک به سن دو یا سه سالگی برسد زمان آن فرا رسیده که به او نحوه صحیح مسواک زدن و مراقبت از دندان ها را بیاموزیم. و عادت های خوب بهداشت دهان و دندان را با او در خانه تمرین کنید این آموزش ها تاثیر خوبی در دوران نوجوانی و جوانی بر روی او میگذارد. آموزش مسواک زدن به کودک نوپا ممکن است چند سالی را به خود اختصاص دهد. این کار را تا زمانی که او ۶ یا ۷ ساله می شود با جدیت انجام دهید. و بعد از ۶ سالگی عادت مسواک زدن او را زیر نظر قرار دهید.
والدین گرامی شبی زیبا را با رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه شب و قصه صوتی کودکانه برای کودکان عزیزتان به وجودآورید.
انتخاب خمیر دندان مناسب:
از آن جایی که خمیر دندان نوزادان با بزرگسالان متفاوت است پس باید در انتخاب آن به نکاتی از قبیل میزان فلوراید درآن توجه کنید فلوراید ماده ای است که مانع از پوسیدگی دندان می شود اما مقادیر زیاد آن برای کودک مضر است، به همین دلیل باید از خمیر دندان هایی که حاوی فلورابد کمتری است برای نوزادان استفاده کرد.
روش درست مسواک زد دندان های کودک:
ساده ترین روش برای مسواک زدن دندان های کودک این است که او را در بغل خود نشانده و سر کودک را روی آرنج دست به شکل خم شده نگه دارید. یک مسواک سر کوچک نرم مو نایلونی که با توجه به سن کودک برای او مناسب است انتخاب کنید سپس به آرامی مسواک را در داخل دهان او کرده و دندان هایش را بشوئید.
در طول روز دو مرتبه دندان های کودک را به این روش مسواک بزنید. یک بار بعد از خوردن صبحانه و بار دیگر هنگام شب بعد از خوردن آخرین نوشیدنی. بهتر است در زمان مسواک زدن مثل وقتی که می خواهید به او غذا بدهید با او بازی کنید. به اندازه سه چهارم از مسواک خمیر دندان بریزید.
تا سن هفت سالگی به همین روش ادامه دهید بعد از آن از او بخواهید خودش مسئولیت مسواک زدن دندان هایش را به عهده بگیرد.
شما میتوانید ما را از طریق سایت رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه شب و قصه کودکانه صوتی با صدای خاله قصه گو سمینا دنبال کنید