مهارت ایجاد تفکر خلاق در کودکان

والدین گرامی رادیو قصه کودک برای کودکان شما انواع داستان ها را به صورت قصه های کودکانه صوتیو قصه صوتی کودکانه و داستان کودکانه با صدای خاله قصه گو سمینا آماده کرده است.

کودکان سرشار از خلاقیت هستند، زیرا هنوز در قید‌و‌بند قواعد و چارچوب‌های بزرگ‌ترها و والدین خود قرار نگرفته‌اند. اما مانند هرچیز دیگر، بزرگ‌ترها باید تفکر خلاق کودکان را هدایت کنند. این کار هم وظیفه‌ی والدین و هم وظیفه‌ی معلمان و مربیان کودک است.

بیش تر وقت ها، خلاقیت شگفت انگیزی در نقاشی های کودکان، بازی های نمایشی و زبان اختراعی آن ها می بینیم. کودکان، تخلیلشان را در سخن گفتن خود به نمایش می گذارند. ما به عنوان آموزشگران کودکان نقش بسیار مهمی در تقویت توانایی شان در هنر، ارائه ی نمایش و پاسخ های خلاق آن ها به مشکلات داریم.

بیش تر اوقات، اولویت های ما سالم و ایمن نگه داشتن کودکان، آموزش مهارت های علمی همچون شناخت رنگ و فرم، آموزش رفتارهای اجتماعی، مهارت های ریاضی و خواندن و نوشتن، هستند. ما با اختصاص همه ی وقت خود به این حوزه ها، فرصت کم تری برای تفکر درباره ی اهمیت پرداختن به توانایی های خلاقانه کودکان خود داریم، در حالی که نیروی خلاقیت، علاقه ی کودکان را به آموختن افزایش می دهد و پیشرفت ذهنی آن ها را تقویت می کند.

چرا تفکر خلاق مهم است؟

تفکر خلاق باعث بیدار شدن انگیزه ها و توانایی های درونی کودکان شما شده و به او یاد می دهد که همیشه به دنبال یادگیری مطالب تازه و جدید باشد. اندیشه یادگیری مداوم، همیشه کودک را نسبت به محیط اطراف خود حساس نگه می دارد.

بچه های نازنین برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا برای گروه های سنی (الف، ب، ج) به سایت رادیو قصه مراجعه کنید.

البته این موضوع مستلزم آن است که به کودک یاد دهیم از سوال کردن هیچ گونه ابایی نداشته باشد و اگر خودمان قادر به پاسخ گویی سوال او نیستیم، منابع و افراد آگاه را به کودک خود معرفی کنیم.

 مهارت ایجاد تفکر خلاق در کودکان + قصه شب

راه های پرورش ویژگی های تفکر خلاق در کودکان:

۱-کودکان خود را تشویق کنید تا گاهی تنها باشد. اگر او مدام در احاطه دوستان و آشنایان خود باشد، نمی تواند لذت یادگیری را بیاموزد و فرصتی نخواهد داشت که علایق خلاقانه خود را رشد و پرورش دهد.

۲- شاید کودکتان با افرادی دوست شود که از او بزرگتر یا کوچکترند و علاقمندی های متفاوتی دارند؛ این دوستی ها را هرچند غیر معمول، قبول کنید.

۳- علاقه خلاقانه خود را دنبال کنید و کودک خود را در آن ها شرکت دهید، شما به الگوی خلاقیت کودکتان تبدیل خواهید شد.

۴- برای افکار و ابداعات خلاقانه کودک خود ارزش قائل شوید و نگاه خلاقانه اش را تشویق کنید.

ذهن کودک را با خلاقیت کوک کنید:

کودکان به عنوان الگوگیرنده های اصلی زندگی به تمام آنچه در طول روز از سوی والدین و اطرافیانشان انجام می‌شود، نگاه می‌کنند و در نتیجه خلاقیت آن ها نیز میان همهمه روزگار از بین می‌رود یا در خوش بینانه ترین حالت کمرنگ می‌شود. مطمئناً هیچ والدینی دوست ندارد استعداد و دانش فرزندش را نادیده گرفته و به راحتی از کنار آن بگذرد.

رادیو قصه کودک از طریق قصه های صوتی و داستان های کودکانه سعی دارد که شبی آرام برای فرزندان شما به وجود آورد.

بنابراین آگاهی داشتن از مهارت‌هایی که می‌تواند در پرورش خلاقیت کودکان مؤثر باشد، ضروری به نظر می‌رسد. کودکان در کنار تجربه‌های بزرگ و مهم والدین می‌توانند رشد کرده و همه آنچه به عنوان ایده و فکر مثبت است، عملی کنند. همراهی با آن ها و گرفتن دست کودکان می‌تواند به هموار کردن مسیر خودشکوفایی و افزایش مهارت‌های ذهنی آنان کمک کند.

 مهارت ایجاد تفکر خلاق در کودکان + قصه شب

خلاقیت کودکتان را با تعداد زیادی عروسک های کارخانه ای سرکوب نکنید. در مقابل خریدن همه ی لوازمی که از آخرین فیلم ها و کارتون های کودکان به بازار می آید، مقاومت کنید تا خلاقیت کودک امکان رشد و پرورش داشته باشد. عروسک ها خیلی خوبند، اما کودکان وقتی همه ی انواع لباس ها و لوازم بازی برایشان فراهم باشد از قوه ی تخیل و خلاقیتشان استفاده نمی کنند. ابزار های از پیش ساخته شده یا وسایل بازی از قبل سر هم شده فرصت فکر کردن را از کودک می گیرند.

 از کودکان سؤال‌های باز بپرسید:

یکی از بهترین روش‌ها برای ایجاد تفکر خلاق در کودکان، مطرح کردن «سؤالات باز» یا سؤالاتی است که به سبک سقراط مطرح می‌شوند. چنین سؤالاتی به کودک کمک می‌کنند تا از زمان و مکان فاصله بگیرد.

انتخاب‌ها، مقایسه‌ها، ایده‌های جدید و سرگرم‌کننده و نحوه‌ی پاسخ به این سؤالات، در تقویت تفکر خلاق در کودکان بسیار مهم هستند. مزیت این سؤالات این است پاسخ اشتباه ندارند. برای نمونه به چند سؤالِ باز اشاره شده است که می‌توانید آن ها را از کودک خود بپرسید و خلاقیتش را تا حدودی تحریک کنید:

  • اگر همیشه جمعه‌ها هوا بارانی باشد چه اتفاقی می‌افتد؟
  • چرا هیچ‌وقت با موهای مرتب از خواب بیدار نمی‌شویم؟
  • اگر تمام کفش‌های دنیا فقط در یک سایز تولید می‌شدند چه اتفاقی می‌افتاد؟

       

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *