پرخاشگری کودکان

بخوانید:

همه ی آدم ها خشم را تجربه می کنند و کودکان نیز ازاین قاعده مستثنی نیستند فرق بین خشم و پرخاشگری کودکان و بزرگسالان به این است که بچه ها خشم خودشان را با رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیزی مثل گاز گرفتن – کتک کاری و داد و بیداد کردن نشان می دهند خودشان را خالی می کنند.

شکوفا شدن مهارت های زبانی و اصرار زیاد آنها برای متحمل شدن از والدین همه موجب می شوند در کودکان دست به رفتارهای خشونت آمیزی بزنند بعضی از رفتارهای پرخاشگرانه خفیف برای یک کودک نوپا کاملا طبیعی است ولی با این حال نباید به آن رفتار بی اعتنا بود.

دادزدن-کتک زدن و از استفاده از لفظ هایی مانند بچه بد به کودک باعث نمی شود که تغییری  مثبت در رفتار او به وجود بیاید بلکه روش های دیگری از پرخاشگری را به او نشان میدهید در مرحله ی اول شما با کنترل خود به او یاد میدهید که او نیزخودش را کنترل میکند .

خود کنترلی یک مهارت اکتسابی است که نیاز به آرامش دارد هیچ فردی با چنین مهارتی متولد نمی شوند شما به عنوان والدین مسئول اموزش آن  به کودکان خود هستید.

چهارچوب و قوانین پایداری برای کودک خود وضع کنید:

شما باید به او یاد بدهید که چطور وقتی احساس ناتوانی و خشم می کند به وسیله ای صدمه نزند و یا کتک کاری نکند  به بیانی دیگر به او یاد بدهید  قبل از آنکه دست به انجام عملی بزند درباره ی رفتاری که قرار است داشته باشد فکر کند کودکان نیاز دارند که به صورت واضح و روشن بداند که کدام رفتار برای آنها مجاز و کدام رفتارها غیر مجاز هستند شما نیز باید به این قوانین وفادار باشید و اگر در روز ساعاتی افرادی به جزء خودتان از کودک شما مراقبت می کند لازم است آنها را از قوانین آگاه کنید و بخواهید که به آن عمل کنند .

بلافاصله به کودک بازخورد بدهید:

وقتی به کودکان خود با آرامش و مهربانی می گویید که رفتارهای پرخاشگرانه غیر قابل قبول هستند مطمئن شوید که او کاملا گفته  و منظور شما را فهمیده است پس متناسب با سن او از روشهای مناسب خود کنترلی و توانایی ابراز احساسات را به او تقویت کنید . کودکی که گاز می گیرد یا لگد می زند باید فوری و دقیق بفهمد کاری که انجام داده است اشتباه است برای مثال اگر کودک شمادر یک مهمانی هنگام بازی دوستش را می زند ، او را از بازی بیرون آورید و کنار خود بنشانید و به او بگوئید هر گاه آماده بازی شدن با دوستش شد می تواند وارد بازی شود به بیان دیگر نباید بین رفتار کودک و بازخوردی که شما به آن رفتار دارید فاصله بیفتد چون اگر فاصله بیفتد او نمی تواند بین رفتارش و نتیجه آن ارتباط برقرار کند به علاوه به نصیحت کردن هم امیدوار نباشید به خصوص در کودکان کمتر از ۶ سال کودک پیامد رفتارش را می فهمد اما نمی تواند خود را جای آن بگذارد .

به کودکتان کمک کنید تا بهترین راه را برای برون ریزی خشم خود پیدا کند:

برای این کار در مرحله اول شما باید خودتان بدانید چگونه به جای رفتارهای پرخاشگرانه خشم خود را کنترل کنید اگر کودکتان هنگام رانندگی و درخانه شما  را در چنین موقعیتی دید آنگاه می توانید از او بخواهید  به جای رفتارهای خشونت آمیز از ابراز احساسات و کلمات استفاده کند به او بگوئید طبیعی است که فرد خشمگین شود اما اگر بخواهد خشونت خود را به هر روشی ابراز کند ورفتارهای خشونت آمیز از آن سر بزند  این قابل قبول نیست و عذر خواهی را به او یاد بدهید و بخواهید هر گاه به طور غیر عمد به دیگران آسیبی وارد کرد از آنها عذر خواهی کند.

پرخاشگری کودکتان را تشویق نکنید:

پرخاشگری کودکان را تشویق نکنید بعضی از والدین با چنان آب و تابی از کتک کاری کودک خود تعریف می کنند که کودک بیچاره فکر می کند هنر بزرگ آن فقط در همین خلاصه می شود چنین بازخوردهایی باعث می شود کودک برای توجه والدین چندین و چند بار دست به این رفتارهای پرخاشگرانه بزند .

استفاده نکردن از تنبیه بدنی:

بعضی از والدین از تنبیه بدنی بعنوان روش تربیتی استفاده می کنند و فکر می کنند به کودک خود درس عبرتی فراموش نشدنی می دهند و اما کودک کم کم باور می کند که کتک زدن روشی درست برای کنترل رفتارهایی نادرست است و در نتیجه به رفتارهای پرخاشگرانه روی می آورد .رفتارهای خوب کودکتان را تشویق کنید اگر کودکی احساسات خود را به روشی درست و خواسته هایش را بدون پرخاشگری مطرح می کند از او تعریف و تمجید کنید.

مراقبت از غذاهای بصری کودک:

علاوه بر غذاهای روحی و جسمی مراقبت از غذاهای بصری  کودک نیز بسیار مهم است مخصوصا برای کودکان کمتر از یکسال ونیم در روز نباید کارتون دیدن آنها بیشتر از یک ساعت باشد تازه اگر آن هم کارتون های مناسب و با کیفیتی باشد.

کودکانتان را فعال نگه دارید:

اگر بچه شما نتواند به شکل مطلوبی انرژی خود را خالی کند دست به رفتارهای خشونت آمیز می زند و سعی کنید چیزهایی که پرخاشگری فرزندتان را به همراه دارد شناسایی و به کمک کودکتان آنها را رفع کنید .

کنترل پرخاشگری در کودکان:

در مورد کودک پرخاشگری که الگو پذیری عامل ایجاد رفتار او بوده باید روی الگوی کودک کار کرد و راه هایی به جز خشونت و پرخاشگری را به آن الگو آموخت .

دلیل برخی از پرخاشگری کودکان عامل اضطراب است که باید از نگرانی های درونی و اضطراب کودک آگاه شویم و در تکاپوی رفع آن باشیم

و عاملی که تا حدودی می تواند پرخاشگری کودکان را کنترل کند ورزش کردن است که باعث تخلیه هیجانی  کودکان می شود.

شما می توانید ما را از طریق رادیو قصه برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه دنبال کنید.

آدرس تلگرامی و سایت ما:
? @childrenradio

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *