رادیو قصه برای کودکان شما انواع داستان ها را به صورت قصه های کودکانه صوتیو قصه کودکانه و داستان کودکانه با صدای خاله سمینا آماده کرده است.
آموزش عذرخواهی کردن در کودکان + بخش دوم
عذر خواهی کردن سنت پسندیدهای است که کوچک و بزرگ نمیشناسد، هرکس حتی اگر پدر و مادر دچار خطایی نسبت به کودکانشان شدند باید معذرت خواهی کنند تا آنها برای برخورد با دیگران در آینده آمادهتر شوند.
عذرخواهی کردن، یک مهارت رفتاری است و بنابراین برای کسب آگاهی در این زمینه، نیازمند تمرین و تکرار این مهارت در الگوی رفتاری است تا بتوان آن را درونی کرد؛ زیرا سادهترین راه برای این که کودکان عذرخواهی کردن را بیاموزد، یادگیری مشاهدهای است. یعنی بیشتر از شعار دادن و حرف زدن درباره عذرخواهی، باید آن را با رفتار و حرکات خود به کودک آموزش داد.
از چه سنی باید به بچهها آموزش دهیم که عذرخواهی کنند؟
هر انسانی باید از مراحل مختلف رشدی عبور کند تا به بزرگسالی برسد. این مراحل رشد شامل رشد جسمی، جنسی، روانی و اجتماعی است. اگر دوران شیرخوارگی کودک را کنار بگذاریم، کودک از ۳ سالگی تا ۷ سالگی ، و از ۷ سالگی تا ۱۱ سالگی در دوران کودکی به سر میبرد. از ۳ تا ۷ سالگی یعنی سنین پیش از دبستان، کودک تفکر شهودی دارد، فکرهای عمیق ندارد و در کارهای خود تاحدودی، بدون منطق عمل می کند.
علاوه بر این، خودش را مرکز توجه تمام افراد میداند و تصور میکند همه باید مطیع امر او باشند و همهچیز را از آن خود میداند. نکته مهمتر این که کودک، خوب و بد را به صورت انتزاعی در نظر نمیگیرد و کارهایی را که انجام میدهد، خطا نمیداند.
اما از سن ۶ سالگی، به مرور زمان خوب و بد را تشخیص داده و منطق، کمکم در افکار و اعمالش شکل میگیرد. در سنین کودکی، بچهها همهچیز را بزرگتر از حد واقعیاش در نظر میگیرند و به بیان دیگر، همهچیز در نظر بچهها غلوشده است، بنابراین والدین باید بدانند در این سنین، بچهها را زیاد تنبیه یا تشویق نکنند چون بسیار مضر است.
بچه های نازنین برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا برای گروه های سنی (الف، ب، ج) به سایت رادیو قصه مراجعه کنید.
کودک خود را تخریب نکنید:
زیر سوال بردن شخصیت کودک خود، وقتی او، کار خطایی انجام داده، روش درست و مناسبی برای تنبیه کردن او نیست. مثلا وقتی دختر یا پسر کوچک شما، در بازی، کودک دیگری را هل داده، شما با گفتن جملاتی مثل «عجب پسر بدی هستی» یا «بخاطر این کاری که کردی دیگه دوستت ندارم» و…، نهتنها نمی توانید عذر خواهی را به او یاد بدهید، بلکه باعث انتقال احساسات منفی به کودک میشوید.
پس، فقط کار بد او را زیر سوال ببرید و با استفاده از روشهایی مثل نقاشی، تعریف یک داستان، خواندن یک شعر و…، عمل اشتباهش را به او گوشزد کنید و به این ترتیب، یادش بدهید که چهطور باید از دیگران عذرخواهی کند.
به کودک خود نشان دهید که چگونه عذرخواهی کند:
به جای این که به کودک خود بگویید معذرت خواهی کند، به او نشان دهید که چگونه و چه زمانی باید این کار را انجام دهد. برای مثال یک نمونه نقش برای او بازی کنید و شیوه مناسب عذرخواهی را به او بیاموزید. هم چنین به او بگویید که معذرت خواهی کردن به این معنی است که “من سعی میکنم این کار را دوباره تکرار نکنم چون دوست ندارم ناراحتت کنم”
به کودک اجزای مختلف یک معذرت خواهی درست و واقعی را آموزش دهید، چرا که یک معذرت خواهی خوب فقط گفتن یک سری کلمه و جمله ها نیست. بلکه اول باید با فرد ارتباط چشمی برقرار کند، صاف و آرام بایستد و حرف های خود را بگویید.
کودک را تشویق و ترغیب کنید که کلمات بیشتری در زمان معذرت خواهی استفاده کند برای مثال به شنونده توضیح دهد که چه اشتباهی مرتکب شده است بنابراین شنونده متوجه میشود که کودک درک کرده که چه اشتباهی را انجام داده است.
برای مثال اگر یکی از اسباب بازی های برادرش را شکسته است، اجازه دهید از پول تو جیبی خودش استفاده کند و برای او اسباب بازی جدیدی بخرد. و یا اگر خواهر خود را ناراحت کرده است، به او بگویید اسباب بازی مورد علاقه اش را یک روز برای بازی در اختیار او قرار دهد. این نوع جبران ها، به کودک میآموزد که چطور باید مسئولیت رفتارش را برعهده بگیرد.
کودک را از عواقب معذرت خواهی نکردن آگاه کنید:
اگر کودک شما به طور مکرر از انجام عذرخواهی کردن شانه خالی میکند، به صورت مستقیم و رو در رو با او صحبت کنید و عواقب این رفتارش را به او گوش زد کنید. شما میتوانید برای او توضیح دهید که در صورت ادامه این رفتار ممکن است دوستت دیگر با تو صحبت نکند یا دیگر با تو هم بازی نشود.
رادیو قصه از طریق قصه های صوتی و داستان های کودکانه سعی دارد که شبی آرام برای فرزندان شما به وجود آورد.