روزی که ارزش های والای انسانی حفظ شود و گوهر وجود آدمی در باتلاق گناه و گرداب نافرمانی آلوده نشود، آن روز عید، یوم الله و روز شادمانی است. امام علی (ع) فرمودند: هر روز ما را نوروز سازید. و در سخن دیگر فرمودند که هر روزبرای ما نوروز است.
دید و بازدید در نوروز:
پیوند های فامیلی و خانوادگی، از محکم ترین ارتباطات اجتماعی می باشد چون رشد عاطفی و محبت در آن تنیده شده است، نسبت به روایط دیگر دوام بیشتری دارد. قدر این رابطه ها را باید دانست وآن ها را مستحکم تر از قبل ساخت. عید نوروز نیز بهانه ای است تا این دید وبازدید ها بیشتر شود و روابط بین آشنایان قوی تر شود، دیدو بازدید ها از بامداد نوروز شروع میشود و تا غروب همچنان ادامه دارد و رسم است که ابتدا به دیدن شخصی می روند که از نظر سن و شخصیت بر دیگران برتری دارد. دستش را ببوسند و به او تبریک بگویند. او نیز به آن ها عیدی که شامل سکه یا پول است بدهد. بعد از آن تمام اقوام و فامیل برای دیدن هم به خانه یکدیگر می روند. این دید و بازدید مهم است چون بخشی از آموزهای دینی ما محصوب میشود در این دید و بازدید ها بزرگتر ها به کوچک تر ها عیدی می دهند که این عیدی دادن هم از رسوم کهن و دلنشین عید نوروز است.
سیزده بدر:
اما آخرین مراسم برگزار شده در عید نوروز مراسم سیزده به در است . واز دوازدهم فرردین همه وسایل آماده می شود و هرچی از شیرینی و آجیل ها اضافه می آید برای روز سیزده آماده می شود. در سیزدهم فروردین همه دسته دسته عازم کوه یا باغ های اطراف شهر می شوند و بر این باورند که در روز سیزدهم فروردین نباید در خانه ماند زیرا این روز نحس و بدیمن می باشد. روز سیزده از پیش از طلوع آفتاب شروع می شود و تا پایان شب ادامه دارد. در این روز دخترهای مجرد برای گشایش بختشان سبزه گره می زنند.
خانه تکانی کردن:
یکی دو هفته قبل از عید نوروز خانه تکانی یا رفت و روب انجام می گیرد. و مجددا اثاثیه را جابه جا میکنند. و گردگیری میکنند و دوباره آن ها را میچینند. و تخم مرغ رنگی درست می کنند. آیین خانه تکانی در دیگر کشورهای مختلف ازجمله ایران، تاجیکستان، افغانستان برگزار می شود.
والدین گرامی، شبی آرام را با سایت رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه شب و قصه صوتی کودکانه برای فرزندان دلبندتان به وجود آورید.
چرا هفت سین:
سفره نوروزی یکی از آیین های مشترک در مراسم نوروز در بین مردم می باشد. سفره های هفت سین دارای دو نوع مواد هستند.
۱- موادی که جنبه نمادین و سمبلیک دارند: مانند سیر و سکه
۲-مواد و اشیایی که جنبه خوراکی دارند: مانند انواع آجیل و شیرینی های سنتی یا جدید
در بسیاری از نقاط ایران سفره هفت سین پهن می شود و در آن هفت چیز قرار داده می شود که با حرف س آغاز شده باشد: مثل سیر، سنجد، سمنو، سیب و….، هر کدام از این ها به خودی خود با هدف خاصی انتخاب شده اند و معانی متفاوتی دارند به عنوان مثال سیب نماد زیبایی و تندرستی می باشد سنجد نماد عشق و علاقه است، سکه را رزق و روزی گفته اند. سفره نوروزی از زمان های قدیم بوده است اما به این صورت که سفره را پهن می کردند و درون آن بشقاب های فلزی یا سفالی می گذاشتند انواع آجیل های خشک شده مانند توت خشک، برگه خشک شده زرد آلو و آلو را در ظرف ها می ریختند. علاوه بر سفره هفت سین در میان زرتشتیان سفره هفت میم نیز متداول است.
شما میتوانید ما را از طریق رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا دنبال کنید