روز۱۵ اسفند ماه روزی است که مردم تشویق به کاشتن نهال می شوند، این روز از روزهای پایان زمستان است. روز درختکاری نه تنها در ایران بلکه در کشورهای بسیاری گرامی داشته می شود. این روز اولین بار توسط فردی به نام جولیوس استرلینگ مورتون از آمریکا در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۸۷۲ پایه گذاری شد.
والدین گرامی شبی آرام را با سایت رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه صوتی کودکانه و قصه شب برای فرزندان دلبندتان به وجود آورید.
روز درختکاری در کشور های مختلف جهان:
ایران: روز ۱۵ تا ۲۲ اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است که اولین روزآن یعنی ۱۵ اسفند روز درختکاری نامیده شده است.
الجزایر: در الجزایر این روز برابر ۲۷ اکتبر هر سال می باشد.
استرالیا: در استرالیا ۲۸ ژولای هر سال روز درختکاری نام گذاری شده است.
بلژیک: در بلژیک این روز برابر ۲۱ مارس هر سال است.
برزیل: در برزیل این روز برابر ۲۱ سپتامبر هرسال است.
کامبوج: در کامبوج این روز برابر ۱ ژوئن هر سال است.
چین: درچین این روز برابر ۱۲ مارس هر سال است
مصر: در مصر این روز برابر ۱۵ ژانویه هر سال است.
آلمان: در آلمان این روز برابر ۲۵ آوریل هر سال است.
ژاپن: در ژاپن این روز برابر ۲۹ آوریل هر سال است.
تاریخچه روز درختکاری:
روز درختکاری ابتدا در سال ۱۸۷۲ و دریکی از ایالات آمریکا در تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فرردین)، توسط فردی به نام سترلاینگ مورتن برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از یک میلیون درخت کاشته شد. اما مدتی بعد این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل تغییر پیدا می کند.
امروزه در بیشتر کشورها روز درختکاری وجود دارد ولی متناسب با آب و هوای هر کشوری تاریخ این روز متفاوت است. و بیشتر تلاش دارند که زمانی این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد.
اهمیت درختکاری: کاهش شدید بافت گیاهی، درخت کاری را به اقدامی حیاتی و کلیدی تبدیل کرده است هر روز میزان شنزارهایی که بر اثر خشکسالی به وجود می آید در حال افزایش است. این شنزارها، آسیب های بسیار جدی به زمین های حاصل خیز و بافت های گیاهی و محصولات موجود در آن ها می زند و باعث از بین رفتن سرمایه محدود کشاورزان می شود. در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درختکاری از جایگاه ویژه ای برخورداراست. و بعضی از بزرگان دین نیز به این امر اشتغال داشته اند، امام علی(ع) در شهر مدینه باغ های خرمای فراوانی داشتند که بسیاری از آن ها را وقف کردند.
فواید درختان در زندگی انسان ها:
درختان منابع تامین بسیاری از مواد اولیه و محصولات محصوب می شوند برای ساختن وسایلی مانند: مبلمان، لوازم التحریر، الوار و وسایل چوبی و هزاران محصول دیگر به چوب نیاز است و از سوی دیگر مهم ترین فایده آن ها این است که اکسیژن تولید می کنند. درست حکم ریه های یک شهر را دارند. ونقش مهمی در تامین سلامت افراد جامعه ایفا می کنند. چرا که به دلیل فغالیت بسیاری از کارخانه ها و افزایش وسایل نقلیه و فعالیت روزانه آن ها در سطح شهر های بزرگ آلاینده ها و گازهای سمی در سطح شهر زیاد می شود. وهمین امر باعث به خطر افتادن سلامت انسان می شود. پس در چنین شرایطی اهمیت روز درختکاری بر ما آشکار می شود. چون درخت و درختکاری راه حل مناسبی برای مبارزه با آلودگی های مذکور به شمار می آٰید. به طور خلاصه روز درختکاری بهانه ای است برای اینکه ما به محیط زیست احترام بگذاریم و آن را احیا کنیم.
شما می توانید ما را از طریق سایت رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا دنبال کنید.