رادیو قصه کودک برای کودکان شما انواع داستان ها را به صورت قصه های کودکانه صوتیو قصه کودکانه و داستان کودکانه با صدای خاله سمینا آماده کرده است.
آموزش عذرخواهی کردن در کودکان + بخش اول
معذرت خواهی کردن در واقع فقط یک رفتار اجتماعی نیست، چراکه به کودکان شما کمک میکند تا اشتباهات خود را بهتر بشناسند، مسئولیت آن ها را بر عهده بگیرند و به روابط خود با دیگران بهبود ببخشند.
گاهی اوقات ممکن است کودک شما فقط برای این که شما احساس بهتری پیدا کند عذر خواهی میکند. در چنین مواردی، کودک چیزی یاد نمیگیرد.
این مهم است که کودک شما یاد بگیرد فقط گفتن متاسفم، ببخشید و عذرخواهی یک راه حل ساده و آماده برای حل مشکلات آن ها نیست. کودک باید یاد بگیرد و درک کند که چگونه رفتار اشتباهاش فرد دیگری را تحت تأثیر قرار داده است.
وادار کردن کودکان به عذرخواهی نتیجه معکوس میدهد:
اگر به محض معذرت خواهی کودک، بعد از یک رفتار اشتباه او را ببخشید و از کار او بگذرید، پیام نادرستی را به او منتقل کرده اید. این کار به کودک شما یاد میدهد که بعد از انجام هر کار غلط با گفتن “متأسفم و ببخشید”، حتی اگر از صمیم قلب این حرف را نزده باشند، به سادگی میتوانند رفتار خود را جبران کنند. در نتیجه این کار به کودک میآموزد که با یک معذرت خواهی میتواند رفتار خود را توجیه کرده و آن را قابل قبول سازد.
ممکن است کودکانی که وادار به معذرت خواهی کردن میشوند، تنها برای دوری از پیشامدهای بعدی این کار را انجام دهند. خیلی مهم است که بچه ها متوجه شوند که رفتار آن ها افراد دیگر را اذیت میکند، حتی زمانی که عذر خواهی میکنند.
گفتن ببخشید به برادر یا خواهرش به دلیل شکستن اسباب بازی او، به درست شدن آن اسباب بازی کمکی نمیکند. یا معذرت خواهی از دوستش برای این که او را بی ادب خطاب کرده است، با گفتن یک عذرخواهی درست نخواهد شد.
رادیو قصه از طریق قصه های صوتی و داستان های کودکانه سعی دارد که شبی آرام برای فرزندان شما به وجود آورد.
گاهی اوقات پدرها و مادرها تا زمانی که کودک عذرخواهی نکرده است، امتیازاتی را از کودک خود میگیرند و به کودک خود اجازه نمیدهند به بازی خود برگردد. اما این کار شما به کودک می آموزد که عذرخواهی به جای جبران کردن برای فرد ناراحت شده، فقط برای فرار از آن مشکل است.
تکرار نکردن:
یکی دیگر از مهم ترین شرطهای یک معذرت خواهی واقعی تصمیم جدی برای تکرار نکردن کار اشتباه خود است. گاهی کودکان کار اشتباهی انجام میدهند، اما به دفعات آن را دوباره تکرار میکنند.
در نظر داشته باشید که اگر کودک شما یک عذرخواهی واقعی را انجام داده و بعد ناخواسته دوباره همان کار را تکرار کرده، عذرخواهی او را بپذیرید و تاکید کنید که چون واقعا قصد انجامش را نداشته، این یک بار اشکالی ندارد.
دقت لازم را داشته باشید که خودتان هم وقتی از کودکتان عذرخواهی میکنید، دوباره آن کار را انجام ندهید، قوانین عذرخواهی برای شما و کودکتان کاملا یکسان است.
بدون شک معذرت خواهی كار پسندیده ای است، كه باید به موقع و بدرستی انجام شود تا نتیجه دلخواه را ایجاد كند، ولی در شرایطی هم ممكن است برای جبران وضعیت پیش آمده كافی نباشد. گاهی برای این كه همه چیز مانند قبل شود، باید قول بدهید مشكل پیش آمده را جبران كنید یا اینكه كار خوبی برای فردی كه ناراحتش كردهاید، انجام دهید.
در هر صورت فراموش نكنید معذرتخواهی کردن همیشه خوب و مفید است و باید به موقع انجام شود، ولی لزوما كافی نیست. بنابراین به بهانه اینكه كاری را از قصد انجام ندادهاید یا اینكه عصبانی هستید و حالتان خوب نیست، این كار مهم را نادیده نگیرید.
بچه های نازنین برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله قصه گو سمینا برای گروه های سنی (الف، ب، ج) به سایت رادیو قصه مراجعه کنید.
بی طرف باشید:
اصلا ایده خوبی نیست که خود را بین تنش دو کودک قرار دهید. شما نباید بیش از حد از کاری که فرزندتان انجام داده دفاع کنید، فرزندتان را سرزنش نکنید و از کودک دیگر هم حمایت نکنید. ممکن است از زبان هر دو کودک عبارت «او این کار را انجام داد» یا «او این کار را شروع کرد» بشنوید. در چنین شرایطی آرامش خود را حفظ کنید و به آن ها توضیح دهید که هر دو باید از یک دیگر معذرت خواهی کنند.
اگر کودکتان بعد از این ماجرا حس بدی داشت، به او توضیح دهید که تعارض بین دو نفر اتفاق میافتد و هر دو بخشی از این اتفاق هستند و فقط یک طرف کار اشتباه را انجام نداده است. بنابراین حتی اگر این ماجرا را کودک شما آغاز نکرده است باید به او آموزش دهید که هنوز هم مهم است که از او معذرت خواهی کند.
اگر پدر و مادر یک الگوی خوب و مناسب برای فرزندشان باشند دیگر نیازی نیست به طور مداوم از او بخواهند که از دیگران عذرخواهی کند، بلکه او میآموزد که با انجام دادن هر اشتباهی تصمیم بر درست کردن شرایط بگیرد.
کودکان باید معذرت خواهی را در میان بزرگترها به طور عینی ببینند، چون با شعار دادن نمیتوان به رشد کودکان در این زمینه کمک کرد.
آموزش عذرخواهی کردن در کودکان + بخش اول