تغذیه کودکان

بخوانید:

حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر می کند . نوزادان همه نیازهای غذایی خود را از طریق شیر مادر تامین می کنند و هر چه نوزاد بزرگتر شود تغذیه او تغییر پیدا می کند اگر کودکان در ۳ سال اول زندگی دچار سوء تعذیه باشند به هیچ عنوان جبران نخواهد شد چون ۸۰ درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول زندگی شکل می گیرد .

کودکان با غذاهای سودمند و تندرستی آور باید تغذیه کنند:

کودکان غذاهای شیرین و شکلات و تنقلات را بیشتر دوست دارند و حتی غذاهایی مثل ساندویج و … که غالبا دارای چربی زیادی هستند و کودکانی که از غذاهای چرب زیاد استفاده می کنند درآینده دچار مشکلات زیادی مثل بیماری های قلبی و چاقی دچار می شوند بسیاری از کودکان از موادی که کلسیم دارند کمتر استفاده می کنند که دچار پوکی استخوان می شوند در ضمن آنها غذاهایی که چربی و نمک زیاد دارد را بیشتر دوست دارند در صورتی که به سلامتی خودشان لطمه می زنند.

والدین الگوی اصلی کودکان:

الگوی اصلی کودکان پدر و مادر و حتی مربیان انها هستند پس مادر می تواند برای کودکش غذاهای مغزی درست کند و اگر کودک بخواهد از بیرون خانه مثل محیط مدرسه غذا بخورد باید به او یاد بدهیم که چه غذایی بخورد تا سلامتی اش به خطر نیفتد و چه بهتر که کودک در سنین کودکی عادت کند که در نوجوانی مشکلی برای او پیش نیاید .

غذای کلسیم دار:

اگر کودکان ما از شیر ، لبنیات ، ماست و … استفاده نکند در آینده دچار پوکی استخوان می گردند و در بزرگسالی دچار مشکلاتی می شوند مثلا ناتوان شدن استخوان  که به آسانی می شکند مخصوصا بیشتر گردن ، مچ دست ، ستون فقرات آسیب می رساند که همه این مشکلات ریشه در کودکی دارد مثل اینکه یک بنا ، نادرست ساخته شود .

تغذیه سالم:

اول از همه سبزیجات و میوه ها را زیاد استفاده کنیم ، کودکان شیر زیاد استفاده کنند و از غذاهای چرب ، و همچنین مصرف شکر خودداری کنند. کودکان برای رشد ، بازی و سایر فعالیت های فیزیکی و همچنین مقابله با بیماری ها نیاز به انرژی کامل دارند که با مصرف مواد نشاسته ای مثل « نان ، برنج » و همچنین چربی ها « کره ، روغن» می توانیم آن را تامین کنیم و همچنین برای نگهداری و ساخت ماهیچه ها و استخوان ها نیاز به پروتئین دارد که در گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و … و پروتئین های گیاهی مانند غلات و حبوبات وجود دارد.

نخوردن صبحانه

اگر نخوردن صبحانه طولانی مدت شود و از وعده غذایی حذف شود دچار مشکلاتی در رشد کودک می شود و در آینده هم دچار کم خونی ، دیابت و … می شود و همچنین تغذیه نامناسب مثل چیپس ، پفک و … که کودک خودش را با آنها سیر می کند باعث اضافه وزن و چاقی می شود .

و ما برای صبحانه می توانیم از موادی که امکان جذب سریع را دارند استفاده کنیم مثل عسل ، مربا، خامه ، کرده که ارزش بیشتری دارند و حتی شیر و پنیر را حتما در تغذیه کودک قرار دهیم .

حتی والدین باید بگذارند کودک خودش از بین غذاهای متنوع انتخاب کند تا احساس استقلال کودک رشد کرده و با رضایت از تغذیه لذت ببرند و هیچ گاه آنها را به تغذیه اجبار نکنیم .

 

شما می توانید ما را از طریق رادیو قصه برای شنیدن قصه های صوتی کودکانه با صدای خاله سمینا دنبال کنید.

آدرس تلگرامی ما:

@childrenradio

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *