کودک آزاری + بخش اول

کودک آزاری + قصه شب

کودک آزاری شامل رفتارهایی می شود که توسط سایر افراد، مخصوصا بزرگسالان نسبت به کودک انجام می گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی کودک آسیب می رساند.

کودک آزاری + بخش دوم 

کودک آزاری چیست؟

کودک آزاری شامل برخورد و بد رفتاریهای فیزیکی، عاطفی، سو استفاده جنسی، غفلت و بی توجهی و یا انواع استثمار که منجر به آسیب های واقعی یا احتمالی به سلامت، رشد یا کرامت کودک در زمینه های روابط یا مسئولیت، اعتماد یا قدرت شود. محروم کردن کودک از غذا، ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس، حبس کردن کودک در حمام یا زیرزمین نمونه هایی از کودک آزاری است. تنبیه بدنی و تجاوز جنسی به کودک از انواع کودک آزاری فیزیکی است که علائم آن قادر به ارزیابی است.

کودک آزاری به طبقه خاصی از جامعه مربوط نمی شود و عامل مهم کودک آزاری فقر فرهنگی است، که می تواند به اندازه ی فقر اقتصادی برای مردم جامعه خطر آفرین باشد. به طوری که کودک آزاری در بین افراد مرفح و تحصیل کرده هم به چشم می آید. باید به این نکته توجه داشت که کودک آزاری با تنبیه بدنی متفاوت است، و در واقع تنبیه به خاطر فهماندن رفتار اشتباه، به کودک است. اما متاسفانه به علت عدم آگاهی و نقض قانون بسیاری از والدین به بهانه تنبیه، کودکان خود را در معرض آسیب های روحی و روانی قرار می دهند.

متاسفانه در فرهنگ ما این موضوع که کودک تا تنبیه نشود، بزرگ نمی شود وجود دارد. بنابراین فرهنگ خشم و خشونت در جامعه ما نهادینه شده است. تداوم این خشونت ها در جامعه و فرهنگ ما می تواند به ترس، اضطراب، پرخاشگری کودکان، شب ادراری، عدم اعتماد به نفس و عزت نفس، عدم برقراری ارتباط با دیگران منجر شود. به طوری که بسیاری از کودکان و نوجوانان بزهکار از خشونت های خانگی رنج برده اند.

انواع کودک آزاری:

کودک آزاری به چهار دسته طبقه بندی می شود: ۱- عاطفی  ۲- جنسی  ۳- جسمی  ۴- بی توجهی و غفلت

کودک آزاری + قصه شب

والدین گرامی می توانید برای آگاهی از روش های صحیح تربیتی به سایت رادیو قصه و به قسمت تعلیم و تربیت کودک و همچنین برای کودکان خود به قسمت قصه کودکانه صوتی مراجعه کنید.

کودک آزاری روانی و عاطفی: این آزار در کودکان نسبت به سایر آزارها کمتر گزارش می شود، اما بسیاری آن را شایع ترین نوع کودک آزاری می دانند. بی توجهی به نیازهای عاطفی، طرد کردن کودک، تشویق نکردن کودک، استفاده از مواد مخدر در حضور کودک و … کودک را از لحاظ عاطفی مورد آسیب قرار می دهد. کودکی که از نظر روانی دچار آسیب می شود، رفتارهایی را از خود بروز می دهد که توجیه پزشکی برای آن وجود ندارد و یا نسبت به سن او متناسب نیست.

کودک آزاری جنسی: این نوع آزار در دختر بچه ها نسبت به پسر بچه ها شایع تراست، اما به قصاین معنا نیست که در پسر بچه ها کم باشد. هر گونه آزار جنسی یعنی درگیر کردن کودک در فعالیتی که باعث ارضای فرد بزرگسال شود، تحمیل جنسی برعلیه کودک، که فاقد تحول شناختی، هیجانی و جسمی است.

در آمیزش جنسی رضایت هر دو طرف اهمیت دارد و مهم است. اما آمیزش جنسی با فرد زیر ۱۵ سال در هر حالتی سو استفاده جنسی محسوب می شود. لمس کردن، بوسیدن، اجبار به برهنه شدن، عکس گرفتن از بدن کودک و … را می توان از انواع کودک آزاری جنسی نام برد.

کودک آزاری جسمی: هر گونه لطمه و آزار و اذیت های بدنی مانند کتک زدن، سوزاندن، شلاق زدن، هل دادن، لگد زدن، جراحت های جسمی به کودک، شکستگی استخوان و … که برای کودک قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی توسط بزرگسالان ایجاد گردد، کودک آزاری جسمی است.

غفلت و بی توجهی: عدم رسیدگی و مراقبت در مورد نیازهای ضروری کودک شامل غذا، لباس، مسکن- عدم رسیدگی به موارد بهداشتی و درمانی و بی توجهی به سلامت کودک- عدم رسیدگی به آموزش و فعالیت های کودک- نبودن قاعده و قانون خاصی در خانه و … نیز همان کودک آزاری است.

خشونت های فیزیکی علیه کودکان رواج بسیاری دارد اما نباید انواع خشونت های کلامی و روحی را نادیده گرفت. تحقیر کردن، سرکوفت زدن، مقایسه های نادرست والدین نسبت به همسالان کودک، ناسزا گفتن و … اگر تداوم داشته باشد می تواند جز انواع کودک آزاری باشد.

شما می توانید برای شنیدن قصه صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله سمینا به سایت رادیو قصه کودک مراجعه کنید.

کودک آزاری + بخش دوم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *