اوتیسم و کودکان + بخش دوم

اوتیسم و کودکان+قصه شب

یکی از عارضه هایی که این روزها در مورد کودکان شنیده می شود اوتیسم است. نحوه رفتار و برخورد کودکان اوتیسم غیر عادی و گیج کننده است. بسیاری از کودکان اوتیسم از چیزهایی که صدا دارند به شدت می ترسند یا از آن ها می گریزند. نارسایی های پایدار در ارتباطات اجتماعی مشکل در رفتارهای کلامی و ناتوانی در درک معانی و… از معیارهای تشخیص اوتیسم است.

اوتیسم و کودکان + بخش اول

کودک و اوتیسم:

اختلال اوتیسم ممکن است با چند نوع بیماری همراه باشد. گاهی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم بیش فعال نیز هستند و رفتار های خطرناکی انجام می دهند. همچنین بی نظم، حواس پرت، و بسیار پر جنب و جوش است که با تشخیص مبتلا بودن به اوتیسم درمان همزمان برای او انجام می شود.

خانواده ها باید با کودکان مبتلا به این اختلال طوری رفتار کنید که رفتارهای خوب و پسندیده او را تشویق و رفتارهای بد و ناخوشایند آنان را متذکر شوند.

بازی درمانی نیز یکی از موارد است که به بهبود این اختلال در کودک کمک می کند و باعث بهبود برقراری ارتباط با دیگران و تماس چشمی در کودک می شود.

نشانه های اوتیسم در کودکان:

۱-واژه سازی کودکان مبتلا به اوتیسم غیرطبیعی است

۲- رفتارهای نامناسبی دارند

۳-بدون احساس، عاطفه و بی علاقه هستند

۴- پر تحرک و یا کم تحرک هستند

۵- نمی توانند صحبت را شروع کنند و یا بحث را ادامه دهند

۶- خطر را حس نمی کنند

۷- ممکن است حرف نزنند و یا خیلی کم حرف باشند

۸- حواس بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی و لامسه کمی دارند

۹- ارتباط، با حرکات دست به جای استفاده از کلمات صورت می گیرد

۱۰- کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم نسبت به نور، صدا، بو، لمس و مزه بسیار حساس هستند

اوتیسم و کودکان+قصه شب

والدین گرامی شبی آرام را با سایت رادیو قصه کودک برای شنیدن قصه شب و قصه صوتی کودکانه برای فرزند عزیزتان رقم بزنید.

روش های درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم:

دارو درمانی که برای جلوگیری از خشم، عصبانیت، مشکلات حواس پرتی، بیش فعالی و مشکل خواب و… موثر است. تجزیه رفتار کاربردی که برای تقویت مهارت های مختلف کاربرد دارد، این برنامه باید در منزل کودک صورت بگیرد. درمان و تدریس به کودک اوتیسمی، که به کودک با استفاده از عکس و تصاویر نشان می دهند که چه کارها و مهارت هایی را باید انجام دهد. صحبت درمانی که با کودک مبتلا خیلی صریح و روشن حرف می زنند، ممکن است ساعت ها طول بکشد که یک حرف را به کودک یاد بدهند.

کاربرد موسیقی در درمان مشکلات عاطفی کودکان اوتیسم:

عدم ارتباط اجتماعی و یا نارسایی، از بارزترین خصوصیات در کودکان اوتیسم است. به گونه ای که نام این کودکان از این ویژگی ها در آنان گرفته می شود. بسیاری از موزیک تراپیست ها پی برده اند که موزیک می تواند وسیله ای موثر جهت برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم باشد.

موسیقی از جنبه های محیطی است که بچه های اوتیسم به آن علاقه و رغبت نشان می دهند. فعالیت های موسیقی، غالبا تقویت کننده در ایجاد جواب های آگاهانه کودکان اوتیسم است. موسیقی باعث افزایش تماس چشمی، افزایش تکلم، پاسخ های شفاهی متقابل و رفتارهای مناسب اجتماعی می شود. موسیقی سرشار از روابط و عوامل های ارتباطی است.

کودکان مبتلا به اوتیسم یکپارچگی حسی ندارند:

کودکان مبتلا به اوتیسم یکپارچگی حسی ندارند یعنی در بعضی از آن ها آستانه تحمل درد بسیار بالا و در بعضی دیگر بسیار پایین است. بعضی از آن ها گاهی متوجه سوختگی های شدید نمی شوند و بعضی با کوچکترین ضربه ها درد شدیدی حس می کنند. در مورد صداها هم همینطور است، برخی صداهای آهسته را هم می شنوند و به آن توجه می کنند در حالی که بعضی دیگر متوجه صداهای بلند مثل صدای زنگ هم نمی شوند.

شما می توانید ما را از طریق رادیو قصه کودک برای شنیدن قصه صوتی کودکانه و قصه شب با صدای خاله سمینا دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *